Sfaturi Utile

Sfaturi Utile

Aveți nevoie de un sfat?

Chiar daca multe dispozitive funcționează deja fără cabluri, încă au mai rămas câteva de tip analog care necesită conexiune prin cablu, cum ar fi de exemplu, sunetul, boxele conectate la computer, cablurile HDMI/Displayport. Tehnologia presupune prelucrarea diverselor semnale electrice așa cum sunt recepționate de la diversele emițători sau senzori.

Dacă este nevoie de un cablu HDMI cu lungimea de peste 20 de metri, este recomandat folosirea unu repeater care mărește semnalul. Lungimea recomandata pentru cablurile de tip USB 2.0 este 5 metri, iar pentru USB 3.0 este de 3 metri.

În cazul cablurilor de fibra optică contează foarte mult pentru că performanța este influențată de materialul și învelișul folosit, ceea ce determină și lungimea la care se pot folosi.

În concluzie, în cablurilor, mai lungi nu înseamnă neapărat mai bun.

 

Nevoia noastră de a fi online a devenit din ce în ce mai mare. Rețeaua locala devine din ce în ce mai importantă. Însă sunt cauze care vor duce la încetinirea conexiunii.

Iată câteva lucruri care pot cauza probleme și eventuale soluții pentru acestea.

Sunt limitări de la furnizorul de internet. Atenția trebuie sa fie sporită la furnizorii de internet, deoarece aceștia pot avea o politică de reducere a vitezei pentru utilizatorii cu volum mare de transfer.

Modemul/routerul și cablurile de transfer sunt componente la care trebuie sa fim atenți. Daca routerul este unul mai vechi, ce conține un procesor mai lent, nivelul de căldură poate degrada în timp viteza cu care poate procesa traficul de rețea. Cablul conține o importanță de asemenea foarte importantă. Cat-5: 500Mbps; Cat-6: 10Gbps

Aria de acoperire a wireless-ului este de vitală pentru utilizatorii de dispozitive precum smartphone, tablete, laptopuri sau computerelor care folosesc o placa de rețea care folosește Wi-fi.

Prezența malwarelor pot cauza încetinirea vitezei de internet, deci este indicat să-ți scanezi sistemul la intervale regulate cu un anti-malware actualizat și cât mai eficient.

1. Aplicația Windows Logon (winlogon.exe)
Dacă te-ai logat, deja vei avea impresia ca acest serviciu nu o sa te mai intereseze până la următorul restart al computerului.
Windows Logon este extrem de important și în ceea ce privește securitatea computerului tău. Winlogon face posibilă și apariția Screen Server-ului sau îți închide calculatorul dacă nu îl folosești pentru mai mult timp.
2. Aplicația Windows Startup (wininit.exe)
Acest proces se asigură ca sistemul va funcționa pe întreaga durată a utilizării odată ce te-ai logat.
3. Windows Session Manager (smss.exe)
Aceasta aplicație verifică unitățile și creează un fel de paginare virtuală a memoriei. Odată ce termină aceasta treabă, apelează winlogon și automat vei vedea ecranul de logare.
4. Windows Explorer (explorer.exe)
Aceasta se ocupă în mare parte de interfața grafică pe care o utilizezi în fiecare zi. Închiderea acestui proces nu numai că va închide File Explorer urmând ca Meniul Start, Taskbar-ul să devină neutilizabile.

În momentul în care vrei să verifici în Explorer capacitatea stocării de 512 Gb și apar numai 470 Gb este posibil ca sistemul este deja instalat pe partiția respectivă. Un alt motiv pentru care îți poate ocupa spațiu suplimentar este partiționare creată chiar de producători.

HDD este stocarea de bază non-volatilă pe un computer. Adică informațiile despre acesta nu dispar atunci când opriți sistemul.
Un hard disk este un platou metalic cu un strat magnetic care stochează datele, iar aceste date sunt accesate în timp ce platoul se învârte care acționează asupra lui un braț metalic care are ca scop citire/scriere.
SSD îndeplinește aceeași funcție de baza ca un HDD, dat datele sun stocate în schimb pe cipuri de memorie flash interconectate care păstrează datele chiar și atunci când nu circulă curent prin ele. Aceste cipuri sunt diferite de cele utilizate pentru unitățile USB și sunt de obicei mai puternice, mai rapide si mai fiabile.
La fel ca unitățile de memorie, SSD-urile sunt adesea mult mai mici decât HDD-urile, ceea ce oferă mai multa flexibilitate în proiectarea unui computer.
HDD-urile rămân încă în sistemele bugetare și mai vechi, dar SSD-urile sunt acum o regula în sistemele obișnuite si laptopurile de top datorita vitezei mai mari decât a hard disk-urilor. Ambele fac aceeași treabă, dar pe viteze diferite.